Graphenstone, verf en coatings voor de “green generation".

Graphenstone is het geesteskind van een jonge chemische ingenieur met de ambitie om een natuurlijke, ecologische en gezonde verf te ontwikkelen. Deze jonge man was Antonio León Jiménez, nu de president en technisch directeur van Graphenstone.

Na een succesvolle carrière als technisch directeur van een verffabriek in Spanje en Marokko besloot Antonio León het nieuwe bedrijf IEdiSA 2009, op te richten, de start van Graphenstone.

Een paar jaar later heeft de president van Graphenstone een nieuwe lijn ontwikkeld van natuurlijke verf en pleistermaterialen, samengesteld uit ambachtelijke kalk uit Morón de la Frontera. Een unieke kalk met een 100% natuurlijke en duurzame productie cyclus. Een jarenlang in vergetelheid geraakt productieproces is terug op de markt.Graphenstone, paints and coatings for the green generationOnze bijdrage aan een gezonder en veiliger leefklimaat.

Een stap vooruit. Na de ontwikkeling van nieuwe ecologische en duurzame verfproducten op basis van kalk zet Antonio León de volgende stap door toevoeging van grafeen aan de verf, een geweldige innovatie. De achtergrond van de toepassing van grafeen was de eigenschappen van de verf te verbeteren; verhogen van slijtvastheid, flexibiliteit en geleidbaarheid zonder de unieke natuurlijke kwaliteit te beïnvloeden.

Doorzettingsvermogen was de sleutel. Na een heel jaar van onderzoek aan de universiteit van Sevilla en talloze mislukte proeven lukt het de technisch directeur een grafeen polymeer te ontwikkelen die de materiaalkwaliteit verbeterd met uitzonderlijk goede resultaten.

De allereerste verfproducten en coatings met technologie van grafeen. Graphenstone is geboren op november 2013. Een jongensdroom komt uit. Een wereldwijde baanbrekende ontdekking van een ecologisch en humaan producten is een feit. Sindsdien is er enorm hard gewerkt aan het creëren van steeds gezondere en meer duurzame gebouwen.